Min bror Lasse hämtade mig en morgon och vi gjorde en riktig nostalgitripp. 

I Mogata, som ligger utanför Söderköping är vår bror Ivar begravd tillsammans med mormor och morfar. Där stannade vi först.Sedan letade vi reda på ett litet torp som heter Smedstorp, där bodde våra morföräldrar när vi var små.

Så här såg det ut då, jag vet inte vilket år fotot är taget men mormor var född 1869.Nu ser det ut så här, väldigt vildvuxen och övergivet och en liten ombyggnad av taket har skett någon gång så att man kunde sätta in en högre dörr.

 

 

 

ju

 


Vi åkte också och tittade där vi bodde när jag föddes och fram till jag var sex år.

Här sitter jag med en kamrat när jag var 2 år.

Jag sitter på min systers arm den dagen hon konfirmerades och mamma låg på BB och födde vår bror Lennart.


Huset var upprustat och används nu för konferenser.

Det lilla huset vid sidan kallades brygghuset, det var där husmödrarna tvättade all tvätt för hand. Det fanns stora grytor som vittvätten kokades i.

 När vi bodde där var det vitrappat och fyra familjer bodde där, två lägenheter på varje plan.

Familjerna var stora men bostäderna små, vi var 8 barn så familjen bestod av 10 personer.

 Husby slott som ligger i närheten är ett konferenscenter, då var det pensionat där fina tanter och farbröder bodde på sin semester.


Jag har inte så mycket minnen därifrån men min bror som är äldre berättade massor av roliga saker.

Det finns en fin badstrand i närheten, där lärde han sig simma.